"Life in 12 Bars" har premiere i kveld.
"Life in 12 Bars" har premiere i kveld. Foto: AP
"Jeg har vært verden rundt, og jeg har møtt mange mennesker, Konger og Dronninger, men jeg har aldri møtt en bedre mann enn min venn Eric Clapton".

Slik starter dokumentaren om Eric Clapton, som har kinopremiere i Toronto i kveld. Ordene tilhører verdensstjernen og musikerkollegaen BB King.

Rus, tragedier og musikk
Dokumentaren gir oss et unikt innblikk i livet til Clapton som har bestått av mange opp- og nedturer. Her får vi høre om den traumatiske barndommen, inntoget i musikklivet, berømmelsen, rusavhengigheten og hans sønns tragiske død. Men filmen handler også om å finne veien tilbake til livet gjennom hans aller største kjærlighet - musikken.

Filmen er regissert av Oscar-vinnende Lili Fini Zanuk (Rush og Driving Miss Daisy), og produsert av den anerkjente John Battsek (Searching For Sugar Man) og redigert av BAFTA-vinneren Chris King (Amy og Senna).

- Eric Claptons musikk er grunnlaget for vår film. Hans forpliktelse til blues og dets tradisjoner, forteller regissør Lili Fini Zanuck.

- Jeg mener det er en melankolsk seiersdans. Full av nostalgiske myter, men også musikalsk kraft og et blikk mot fremtiden, forteller Zanuck.

Til Norge i 2018
"Life in 12 Bars"  har kinopremiere under Toronto International Film Festival i kveld, mandag 11. september. I Norge må vi vente til våren 2018 før filmen dukker opp på kino.
Flere kanaler