Vi innrømmer det først som sist. Det er selvfølgelig helt umulig å se hvem disse gutta er, kun ved å se på bildet.

Men i denne filmen, som er en rekrutteringsfilm for politiet i Liverpool laget i 1958, står visstnok Paul McCartney, hans bror Michael McCartney,  John Lennon og muligens George Harrison.

Barndomshjemmet
I 1958 var Paul McCartney 16 år og The Beatles var i beste fall en påbegynt tanke hos noen  kamerater i Liverpool.

Det er en lokal historiker, ved navn Peter Hodgson, som har gjort koblingen etter å ha fått bekreftet at klippet er fra sommeren 1958. Han skjønte at opptakene, som fanger politiets årlige show i Liverpool, ble filmet i parken utenfor huset til familien McCartney, skriver avisen Liverpool Echo.

På uthus-taket utenfor det som skal være barndomshjemmet til Paul McCartney kan man se skygger av en gruppe mennesker som følger med på showet. Bildene er alt for uklare til å kunne definitivt identifisere personene, men Michael McCartney mener historikeren kan være inne på noe.

Utrolig!
- Wow! Dette er jo helt fantastisk. Det kan definitivt være oss, sier Paul McCartneys bror til avisen.

- Det var alltid en stor happening i Liverpool, og vi pleide å ta med oss campingstolene og sette oss på taket på uthuset for å følge med.

- Jeg tror det er en stor mulighet for at John (Lennon) er med oss dette året. Hans venn, Pete Shotton, var en politiaspirant. Det er mulig at også George (Harrison) er der, forteller Michael McCartney.

Var i studio sammen
Liverpool Echo skriver at sommeren 1958 delte Paul McCartney, John Lennon og George Harrison et studio som medlemmer av Quarrymen for første gang. Hvilket også er med på å styrke historien om at disse tre var mye sammen denne sommeren.

- Jeg falt nesten av stolen da jeg så opptakene, forteller historiker Peter Hodgson. Vi kan ikke bevise at det faktisk er dem på taket av skuret, men jeg føler meg sikker på at det i hvert fall er Paul og broren. Mest sannsynlig med John og George også, sier Hodgson.

Dersom det faktisk er disse tre vi ser i filmen, vil det være noen av de tidligst kjente opptakene av en av rockens aller største band, The Beatles.

Se selv
For spesielt interresserte legger vi ut hele politifilmen. Klippet du ser etter finner du hvis du pauser filmen på 34:33, og kikker på husene til venstre for hesten og hinderet.
Flere kanaler