Soloprosjektet til Lemmy Kilmister blir gitt ut i 2017.
Soloprosjektet til Lemmy Kilmister blir gitt ut i 2017. Foto: AFP
Motörhead-vokalisten Lemmy Kilmister spilte inn nye låter for et soloprosjekt som aldri ble ferdigstilt før hans død i desember 2015. Nå vil produsent og gitar-kollega Jim Voxx ferdigstille og gi ut albumet.

Det har ikke vært noen hemmelighet at Lemmy også brukte tid på et soloprosjekt, men omfanget har ikke vært kjent før nå. Allerede i 2012 avslørte rocke-ikonet i et intervju med Punk News hva han brukte deler av fritiden til.

- Jeg har jobbet med et soloprosjekt i sju år, når jeg har tid mellom andre prosjekter. Det vil bli gitt ut en gang, men sikkert ikke før jeg er død, ha!, sa Kilmister den gang.

Dessverre fikk han helt rett.

Dave Grohl og Joan Jett
I et senere intervju med SF Weekly avslørte han også hvilke aritster han samarbeidet med. For selv om det omtales som et soloprosjekt er det en rekke store rocke-kolleger som har vært innvolvert.

- Jeg har to spor med the Damned, to spor med Skew Siskin, ett med Joan Jett, ett med Grohl (Dave Grohl fra Foo Fighters red.anm) og to spor med Reverend Horton Heat. Så det er en ganske blandet pose, fortalte Killmister.

Produsent Jim Voxx, som også er gitarist i bandet Skew Siskin, har fortalt at han startet prosjektet sammen med Lemmy for ti år siden. I et intervju med Metal Talk nylig fortalte Voxx at albumet vil se dagens lys veldig snart.

- Vi er i den aller siste fasen av Lemmys soloalbum.

- Jeg vet fortsatt ikke når det vil bli gitt ut. Det er ikke noe hastverk, men trolig vil det bli tilgjengelig i slutten av dette året, fortalte Voxx.

"Spennende ting på gang"
Bandet Skew Siskin turnerte med Motörheadog Jim Voxx forteller at han og Lemmy startet med et mulig soloprosjekt allerede i 2003.

- Sangene er komponert av Lemmy. Da han kom til meg i 2003 hadde han ikke anelse om hva han skulle bruke låtene til. Han trengte hjelp til blant annet studiotid i Berlin på sommerene, da Motörhead spilte på ulike festivaler i Europa. Jeg kunne hjelpe han med det og Lemmy brukte Berlin som en base hvor han kunne jobbe med dette prosjektet ved siden av festivalspillingen med bandet, forteller Voxx.
Motörhead har også antydet at noe er på gang gjennom sosiale medier, der de nylig skrev "spennende ting på gang".Lemmy Kilmister døde av kreft fire dager etter sin 70-årsdag, 28 desember 2015.

Flere kanaler