Total eclipse: Ozzy Osbourne sørget for det perfekte øyeblikket med "Bark at the Moon".
Total eclipse: Ozzy Osbourne sørget for det perfekte øyeblikket med "Bark at the Moon". Foto: AFP
Mandag 21. august var en spesell dag i USA. I et ekstremt sjeldent øyeblikk gikk en total solformørkelse over hele det amerikanske kontinent, fra vest til øst.

Tall fra Spotify viser at mange ønsket å høre Bonnie Tylors klassiker "Total Eclipse of the Heart" mens solformørkelsen (total solar eclipse, red anm) pågikk.

Kulere alternativer
Heldigvis finnes det mer kreative mennesker. I Carterville, Illinois, arrangerte de en egen festival i forbindelse med det spesielle naturfenomenet. Og hovedattraksjonen var Ozzy Osbourne.

Det hele var nøye regissert. Rockekongen gikk på scenen i det månen var i ferd med å dekke sola helt. Og låtvalget var enkelt - "Bark at the Moon".

Det var midt på dagen. Klokka var 13.20 lokal tid. I de minuttene solformørkelsen pågikk fremførte Ozzy Osbourne tittelsporet fra sitt tredje studioalbum fra 1983.

5 magiske minutter
I denne publikumsvideoen ser vi hvordan lyset forsvinner og den magiske lysringen omslutter månen i det den totale solformørkelsen oppstår.

12.000 mennesker var samlet på festivalen, som pågikk i hele fire dager. Det store trekkplasteret var selvfølgelig Ozzy Osbourne og disse magiske minuttene.


Flere kanaler