DIGITALE: Hvem hadde trodd denne gjengen tidligere i midten av 94 skulle være først ut med en digital låt?
DIGITALE: Hvem hadde trodd denne gjengen tidligere i midten av 94 skulle være først ut med en digital låt? Foto: AP
De fleste av oss over 20 år husker muligens den gangen vi måtte logge oss på internett med et skrikende modem via en telefonlinje, og «sørfa» rundt med Netscape, søkte opp infoen vi trengte på AltaVista og mekka enkle HTML-hjemmesider.

Ingen streaming
Det er utenkelig å se for seg en verden uten streamning av filmer, tv-serier og musikk. Vi lever på en måte i fremtiden, noe vi også mente vi gjorde i 1994. 

Fordi det er nå 23 år siden Aerosmith og Geffen Records skrev historie da de 27. juni slapp det som er den første digitale låta fra et stort plateselskap. 

Superhighway
Låta «Head First» var opprinnelig spilt inn i forbindelse med «Get A Grip»-albumet, men ble ikke tatt i bruk. Gjennomsnittlig tok det 60 til 90 minutter å laste ned låta på 4,3 megabytes i wav-formatet.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I pressemeldingen fra Geffen, signert Steven Tyler kunne man lese:

“If our fans are out there driving down that information superhighway, then we want to be playing at the truck stop. This is the future — so let’s get it going.” 

Ikke for alle
Nå var det slik at det kun var kunder av CompuServe (senere kjøpt opp av AOL) som fikk tilgang til å laste ned låten, og ikke var det akkurat gratis heller, for det kostet i underkant av $10 dollar i timen for å være koblet til. 

Det eksisterer ingen data for hvor mange som lastet ned sporet, som trolig ikke var et veldig høyt tall - men uansett var det starten på noe!
Flere kanaler