GRAMMYKLAR: Og denne gangen med Lady Gaga!
GRAMMYKLAR: Og denne gangen med Lady Gaga! Foto: AFP
Det begynte med et Twitter-rykte, som senere ble bekreftet av Rolling Stone Magazine. Nå er det også bekreftet av Metallica. Lady Gaga blir med på scenen med Hetfield og co. på søndag.

Unikt
Metallica har i en uttalelse kommentert at det er en stor ære å bli nominert, men de er enda mer begeistret for å få opptre.
We promised you something unique for Grammy night and we are absolutely thrilled to confirm that Lady Gaga will be joining us on stage.

Ikke nybegynnere
Verken Metallica eller Lady Gaga er ukjent med Grammy-scenen. Metallica spilte på showet i 2014, da delte de scene med den klassiske pianisten Lang Lang, og spilte hiten, "One". Se video nederst i artikkelen.

Lady Gaga på sin side var på scenen senest i fjor, da hyllet hun nylig avdøde David Bowie.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gaga
LADY BOWIE: Fra Grammys i fjor, Gaga hyllet Bowie. Foto: Reuters

Et ekte metallhode
Lady Gaga har ved flere anledninger vist at hun er stor tilhenger av andre musikk-kategorier enn de hun selv er mest kjent for.
Hun har på live-show covret Led Zeppelin til overveldende respons, hun har uttalt at hun stod opp fem om morgenen for å få kjøpt Iron Maidens The Book Of Souls.
Både frontmann i Anthrax Scott Ian og Gene Simmons fra Kiss  har beskrevet henne som "a genuine metalhead" og kandidat til å bli verdens neste store rockestjerne. 

Nominerte
Metallica er nominert til en Grammy for låta Hardwired i kategorien Best Rock Song, og konkurrerer her mot David Bowie, Radiohead, Twenty One Pilots og Highly Suspect.

Showet er søndag 12. februar, og pleier å sendes på TV i Norge noen dager senere. 


Flere kanaler