GJESTEOPPTREDEN: Scorpions på scenen under Woodstokka festival.
GJESTEOPPTREDEN: Scorpions på scenen under Woodstokka festival. Foto: Hallstein Otnes og Edel Andersen
Denne høsten har P6 Rock vært på jakt etter deres feteste rockeopplevelser. Over 300 har sendt inn sine historier og nærmere førti har fortalt om sine opplevelser på lufta. Fredag ble vinneren avslørt og Arild Barane fra Bryne kan nå glede seg til neste sommer. Da setter han kursen mot Oslo og Tons of Rock på Ekebergsletta.

POLITZEI
Historien til Barane starter allerede på vei til konserten. Han var hyret inn som livvakt for bandet og hadde fått ansvaret for transporten.
- Da vi kjørte fra hotellet i Stavanger hadde jeg avtalt med en kompis, som har en ekte Trabant POLITZEI-bil. Han skulle vente på oss ved Kleppe og kjøre som eskorte for kolonnen vår ned til Bryne Stadion. Jeg satt i bilen med Klaus Meine, som ble helt satt ut da POLITZEI-bilen hev seg ut foran oss, forteller Barane.

Konserten ble for øvrig til ved god hjelp av en lokal kamerat som hadde gjort seg rik på ranch-virksomhet i USA. Han ønsket å arrangere rockekonsert i Bryne og brukte egne penger på å lokke til seg det tyske hardrock-bandet.

Woodstokka-festivalen og bryllup
I det et storfornøyd konsertpublikum var på vei hjem skulle Barane og hans kolleger frakte bandet tilbake til hotellet i Stavanger. Men så langt kom de ikke før tidlig morgenen etter.
- Vi spurte bandet om de var klare for en fest, og det var de selvsagt. Jeg kjente til en liten festival, med kun lokale band, som heter Woodstokka, så vi kjørte dem dit.

- På denne lille plassen utenfor Bryne sentrum ble det også avholdt et bryllup denne kvelden. Klaus Meine ble med ned til bryllupsfesten og bruden fikk synge «Winds of Change» med Scorpions-vokalisten i sofaen.

Scorpions
LEGENDE I SOFAEN: Klaus Meine holder stemningen i gang. Foto: Hallstein Otnes og Edel Andersen

Sagde til gitaren
På festivalscenen sto det lokale bandet «Sinclair & The Rovers». De fikk raskt selskap av de tyske musikerne med en noe høyere internasjonal stjerne.

- Trommeslager James Kottak var først opp på scenen. Like etter fulgte Pawel Maciwoda (bass). Rudolf Schenker (gitar) ville også være med opp å spille, men vi hadde ikke korrekt gitar. Han ville kun spille på en Flying V gitar.

Da ble gode råd dyre. Det fantes ikke en slik gitar på festplassen. Men en av gitaristene på festivalen tilbød seg å gi dem sin gitar hvis noen ville ta jobben med å sage den til.

- Vi gikk ned i stua i nabohuset og fant frem en sag. Der sto Rudolf Schenker og James Kottak og rett og slett sagde til en flying V.

- Gitaren ble godkjent og gutta forsvant opp scenen. Det ble en fantastisk kveld og ryktene skal ha det til at gutta i bandet fremdeles husker denne kvelden som en av deres aller beste opplevelser sammen, forteller en ivrig gammel livvakt.

Både gitaren og den avsagde biten ble selvfølgelig også signert og godt ivaretatt.

Scorpions
MODIFISERING: Når man ikke har en Flying V lager man en Flying V. Foto: Hallstein Otnes og Edel Andersen


Tons of Rock
Som vinner av P6 Rocks kåring «Tidenes feteste rockeopplevelse» kan Arild Barane nå se frem til å ta med seg en kamerat til Oslo neste sommer. P6 dekker reise, opphold og selvfølgelig to festivalpass til Tons of Rock på Ekebergsletta 23.-25. juni 2022.

Der vil de blant annet kunne oppleve Iron Maiden, Europe, Faith No More, Deep Purple og Five Finger Death Punch.
Flere kanaler